Diváci televíznej šou venovali Hodine deťom 222.523 eur

07.12.2011 Celý región

Bratislava 6. decembra (TASR) - Diváci počas dnešnej televíznej šou Hodina deťom prispeli na celoročnú verejnú finančnú zbierku sumou 222.523 eur. Viac ako trojhodinový program, opäť tlmočený do posunkovej reči, si užívali hostia v bratislavskej Mlynskej doline a v priamom prenose diváci verejnoprávnej televízie.

Mikulášsky charitatívny program moderovali tri moderátorské dvojice. Večer otvorili v sprievode maskota Hodiny deťom Huga Adela Banášová a Matej \"Sajfa\" Cifra, ktorí sa striedali s ďalšími moderátorskými pármi. Tie počas večera vyzývali divákov, aby prispeli na celoročnú verejnú finančnú zbierku smskami alebo telefonátmi do štúdia, kde ich prijímali prominentní hostia. Medzi \"telefonistami\", ktorých zaujíma budúcnosť detí, nechýbali Táňa Pauhofová, Ady Hajdu, Ivan Vojtek, Zuzana Kanócz, Andrej Bičan, herci z divadelnej a televíznej Partičky a mnohí ďalší.

Vďaka vyzbieraným peniazom aktuálneho 13. ročníka Hodiny deťom môže Nadácia pre deti Slovenska (NDS) podporiť projekty zamerané na prácu s deťmi. Ročne podporí 120 projektov. Nezameriava sa na konkrétnu oblasť, ale na kvalitu projektu a pomoc je určená všetkým skupinám detí. V rámci dokrútok NDS predstavila projekty, ktoré podporila z peňazí vyzbieraných v predchádzajúcom ročníku.

V galaprograme, ktorý spestrila aj módna prehliadka, nová vianočná pesnička skupiny Vidiek či talentovaná speváčka Patrícia Janečková, vystúpili bez nároku na honorár viacerí umelci. Ako trio interpretujúce pesničku Mariky Gombitovej Šaty sa predstavili Mária Čírová, Zdenka Predná a Nela Pocisková. Večer pokračoval aj ďalej v znamení čísla tri. Spevákov Roba Opatovského, Filipa Tůmu a Tomiho Popoviča spojila skladba Singing in the Rain, v ktorej predviedli jej swingovú, opernú a popovú verziu v sprievode tanečných kreácií televíznych \"rosničiek\" a Petra Batthyányho alias tety Margit.

\"Veľmi sa tomu teším a som veľmi vďačná za to, že takí veľkí ľudia si našli čas a kvôli deťom prišli. Chcem im aj touto cestou veľmi poďakovať,\" zhodnotila pre TASR výkonná riaditeľka NDS šou, ktorú ďalej podporili huslista Dalibor Karvay, operná speváčka Ľubica Vargicová, Bratislavský chlapčenský zbor, No Name, Miro Žbirka, Jana Kocianová, Peter Lipa, Gabriela Gunčíková či Peter Cmorik. Ten podporuje Hodinu deťom od začiatku svojej hudobnej kariéry v roku 2006. \"Ešte sa nestalo asi, aby som nevystupoval v tomto programe. Je to pre mňa tradícia, každoročne ma oslovujú a každý rok prídem rád,\" povedal pre TASR charitatívne založený umelec. \"Mne nie sú jedno osudy ľudí. Mám rád dobrý a kvalitný život a kto ho nemá, tomu treba pomôcť,\" poznamenal spevák, ktorý v rámci šou zaspieval vlastnú pieseň - nový singel Premýšľam nad tebou.

Najväčší potlesk si od divákov vyslúžili všetci účinkujúci umelci vo finálovej skladbe Lou Reeda Perfect Day.

Trinásty ročník Hodiny deťom bude aj tentokrát pokračovať až do konca marca. Na Hugove meniny - 1. apríla 2012 sa verejnosť dozvie, koľko peňazí sa počas celoročnej zbierky vyzbieralo. V júni maskot Hugo prezradí, ktoré organizácie koľko peňazí dostali a na aké projekty ich použijú.

Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka, ktorú organizuje NDS. Prostredníctvom nej poukazuje na potreby detí a mládeže, podporuje projekty zamerané na skvalitňovanie ich života. Hodina deťom od svojho vzniku podporila 1990 projektov v hodnote viac ako 5,347 milióna eur.
 

Vyberte región